čtvrtek 30. března 2017

SKIALPY S KOČÁREM - LABSKÁ BOUDA

  1. Špindlerův Mlýn – Mísečky – Vrbatova bouda – Labská Bouda –  náročnější var. (zpáteční 22km, 820m)
  2. Mísečky – Vrbatova bouda – Labská Bouda – lehčí var. (zpáteční 16km, 560m)
Cesta na Labskou se nabízí v lehčí a v náročnější variantě. Ta lehčí má výchozí bod na Mísečkách, kam se dá v pohodě dojet autem a je tady i velké parkoviště (50.7337003N, 15.5669717E), které je zdarma. Nahoru se dá jít buď po silnici (cyklostezka K13), která je většinou krásně upravená od rolby nebo po žluté turistické, která je ovšem trochu v traverzu a tak není chůze s kočárem úplně komfortní. Možnost občerstvení na Vrbatově boudě je fajn. Tady končí víceméně i stoupání a zbytek cesty na Labskou už je pohodová cesta s perfektními výhledy na Krkonoše. Tato část cesty je také vždy upravená od rolby. Z Labské je možnost odběhnout ještě na Malý Šišák nebo na Sněžné Jámy. Na Labské stojí za zmínku pivo Paroháč a možnost dítě posadit do samostatné židle což na Vrbatce třeba nejde.


Delší varianta se dá jít z parkoviště (50.7338022N, 15.6078486E) od spodní stanice lanovky na Medvědín, které je také zadarmo. Stoupá se 200m po spodním úseku červené sjezdovky a pak se odbočí na modrou „Vodovodní“ cestu, která se po chvíli mění na cyklotrasu K1A. Po relativně prudším stoupání se dojde na Mísečky, kde se naváže na již zmíněnou kratší variantu.



Doporučení:
  • Skialpové nebo běžkařské (skate i klasika) vybavení
  • V případě delší varianty vyrazit před 8:30 než se v areálu začnou hemžit lyžaři (i těch 200m sjezdovky je příjemnějších bez rychle jedoucích lyžařů   
  • Dbát zvýšené opatrnosti v úseku nad Mísečkami viz mapa – jezdí tudy lyžaři z Medvědína a cesta je úzká
  • Západ slunce za Kotlem s výhledy na Ještěd je při cestě na Vrbatku fascinující



Mapy:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za komentář moc díky!!