pondělí 16. října 2017

SNĚŽKA 2017

Když jsme s hrůzou zjistili, že už bude konec října a my letos ještě nebyli na Sněžce, nedalo se dělat nic jiného než určit termín - příští víkend -  a doufat, že bude počasí našemu plánu nakloněno!

A ono bylo!



Pro letošek jsme zvolili přístupovou změnu a poprvé za ty roky vyrazili z Pece. Nahoru jsme si to vyšlápli po zelené přes Růžohorky a dolů Obřím dolem. Původní plán zajít si na na jídlo na Luční jsme při výhledu ze Sněžky zavrhli. Za Obřákem totiž seděl mrak a nám se do něj prostě nechtělo. Dobrou dlabku měli ale i v Boudě pod Sněžkou, takže všechno v pořádku! 







A co byla největší událost tohoto výletu? No, že Matěj konečně stanul na vrcholu českém nejvyšším!! Loni to kvůli blížící se zkáze světa za Sněžkou neklaplo, letos už jo! Měl z toho patrně takovou radost, nebo z toho byl tak vedle, že se mu na samotném vrcholku u kapličky zamotaly nožky, plácnul s sebou a břinknul se hlavou o kámen! Hrdinně si trochu pobrečel, ale celý incident se obešel bez modřin, boulí a jiných tržných ran a zranění!! :)








foto Martínek



1 komentář:

Za komentář moc díky!!