čtvrtek 8. března 2018

KOLAUDACE PENZIONU V DĚTSKÉM ALPSKÉM RÁJI - SERFAUS-FISS-LADIS

Když jsme dostali pozvání, abychom otestovali zcela nové apartmánky v Alpách dřív, než přijedou první oficiální (a platící) hosté, neváhali jsme ani chvilinku a balili auto! Znáte to, když je něco zadarmo, bereme rovnou třikrát! :)
Neeeee, hned na úvod se sluší poděkovat Šárce a Gustíkovo za pozvání. Jejich penzion je navíc super, takže jukejte a bookujte!! Penzion La Marmota, Fiss  - http://www.lamarmota-fiss.at/



Na začátku července jsme sbalili auto, navařili svačinu (ušetřili jsme za ubytko nějaký ten peníz, tak jsme si mohli do ušetřených peněz zabalit sváču) a vyrazili do toho nejvzdálenějšího koutku Rakouska. Vymysleli jsme, že bude nejlepší jet na noc na Matějovo spaní, takže jsme po 7 mé vyrazili. Cesta byla dlouhá, ale na konci domek otevřený!


Ráno jsme se vyvalili na terásku a uzívaně posnídali s výhledem na alpské velikány.

DEN 1 - hřiště, stezky čarodějné, hory...

Jakožto ubytovaní a platící místní vzdušnou taxu jsme měli nárok na lanovky zdarma! V celém areálu Serfaus-Fiss-Ladis jich je nespočet a snad všechny do jedné v létě jezdí! Takže paráda, výškové kilometry budeme nahánět pěšky jindy!

První výlet jsme zahájili pochodem do vedlejšího Serfaus, odkud nás vyvezla lanovka Komperdellbahn do přestupní stanice (Mittelstation). Poněkud unavení z noční jízdy jsme zaparkovali u obrovského dětského hřiště s vodními hrátkami, obřím pískovištěm, převaděči písku (těžko říct, jak to nazvat), k tomu svišti... (radši mrkejte tady: Murmliwasser). Já jsem regulérně na pár minutek na sluníčku vytuhla, Tomáš statečně obcházel s Matýskem místní atrakce.





Když jsme usoudili, že je třeba spíš jít než spát, vyrazili jsme po Panorama Genussweg dál. Cesta převážně vrstevnicová a kochací. Na chvíli jsme zastavili nad bikeparkem a okoukávali, jak vypadají jednotlivé traily a pak vyrazili zase dál.






Na Möseralm jsme fascinovaně hleděli na další ukrutně velikánský hřiště pro děti včetně SNOW!tubingu! (Funpark). Kousek dál začínala Stezka čarodějnic (Hexenweg). Stezka lesem s kupou čarodějných košťat, židlí, nádobí, kartáčků na zuby... Pro děti myslím parádní. Našeho Matěje to příliš zatím neoslovilo, takže asi budeme muset přijet někdy zas.





DEN 2 - do Ladisu

Druhého dne jsme vyrazili na úvod pěšky z Fissu po Genussweg směrem k Ladisu. Cestou klasicky výhledy, hřiště pro děti, výhledy, restaurační zařízení asi s milionem much, hřiště...







Zpátky z Ladisu až do Fissu nám frčela lanovka, takže jsme ušetřili síly a ještě se na všechno mrkli z perspektívy ptačí.





DEN 3 - každý co mu libo

Po nočním běsu našeho dítka, kdy patrně obohacen kupou dojmů vřískal v neutišitelné panice skoro 4 hodiny, jsme usodili, že ho následujícího dne dalších dojmů a krás hor ušetříme a na výlet do horských výšin pošleme jen tatínka. Ten tak s Šárkou a Gustíkem vyjel lanovkou na Fisser Joch a vydali se po Spinnseesteig na druhou stranu hory a po okruhu vedoucím za "fisským" masivem se vrátili zpátky.











My s Matějem jsme si dali výlet jen maličký k jezeru Wolfsee. Tam je navíc kupa atrakcí pro děti, takže patrně spokojenost!



DEN 4 - lanovkou na oběd, hřiště a dom

Abychom si užili možnost jezdit lanovkami zadarmo dostatečně, vyjeli jsme si ještě na oběd k Funparku do Mittelstation Schönjochbahnu. Po obědě se nám zadařilo obsadit křesílko na písku pod slunečníkem a zejména se zadařilo uchvátit osamocený šlapací traktor s radlicí!!! Těch tam je všude děsně moc. Některé mají i valníček a děcka je tam prohání o 108!! K tomu všude kolem desítky odrážedel všech možných tvarů a počtu koleček. Prostě dětský ráj!





Takže za nás všechny palce hore!!!



Odkazivo pro zájemce

Bydlení parádnický!!!: LA MARMOTA

Areál pro rodiny s dětmi úplně super (a to i v zimě!!! Byli jsme tam sic jen za bezdětna, ale jakožto instruktooři jsme museli ty možnosti pro děti jedině obdivovat mocným:"Oooooooooooo!")

Mapičky areálu tady a tady

Mapy výletů online:


Kočárek info:
Výlety 1 a 2 sjídzné s kočárkem. K Wolfsee též v pohodě sjízdné s kočárkem.

1 komentář:

Za komentář moc díky!!