čtvrtek 19. dubna 2018

NANOVÝLETY: ZEMĚDĚLSKÉ MUZEUM ... HLAVNĚ TY TRAKTORY

Mám kamarádku, ta má syna a ten syn se jmenuje Matěj. Matěj a Matěj tvoří Matějgang a my jsme jasný Matějmamas! ... to jen tak na úvod.
Snažíme se jednou měsíčně v nabitých diářích matek na dovolené najít termín na sraz Matějmamas. Jedním z výletů byla výprava do zemědělského muzea v Praze.

Dočetla jsem se z naučných pramenů určených proaktivním rodičům lačnícím po smysluplně stráveném čase se svými potomky, že součástí muzea je i výstava traktorů včetně traktorových odrážedel a šlapacích traktorů. I kdyby už v muzeu nebylo nic jiného, traktory byly velkým lákadlem, které nám stačilo, abychom se vydali do metropole.





Dole v expozici traktorů mají krom vystavených exponátu i dva, na které se může sednout a nechat se vyfotit a jeden traktorový simulátor s rypadlem. Ten byl ale poněkud nefunkční. Škoda. Matějgang to však až tak neotrávilo, omrkli traktory, ozkoušeli šlapadla, která neuměli ušlapat, prostřídali pár odrážedel a pak se celkem (naštěstí) bez významných protestů nechali odtáhnout k obědovému krmení.






Vydali jsme se na průzkum i dalších oddělení a byly (my matky) jsme mile překvapené, že i v sekcích jako myslivost, rybářství, dřevorubectví (teda asi lesnictví), zemědělství je fůra věcí k zabavení i těch nejprťavějších.  V rybářství byla dokonce klouzačka s balonkovým bazénkem, v lesnictví obrovská hromada dřevěných kostek na hraní, dále si tak vybavuju kurníky, králikárny, holubníky s plyšovými zvířátky, obrovskou "digihru" na myslivce, akvárium s rybami, bučící krávy a ovce, korálkové závěsy jakože voda (to se našemu Matějovi moc líbilo...). A pak ještě gastro oddělení... Malé kuchyňky, perníková chaloupka, dětský supermarket, pečení cukroví z hlíny.








A na střeše muzea je pikniková střecha s trávníčkem a výhledem na celou Prahu!
A venku mají i živá zvířata (slepice, kozy, králíky).



Takže jsme navzdory celkem nijakému očekávání v muzeu pobili docela dlouho a mládežníky to asi i bavilo!! 
1:0 pro Matějmamas! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za komentář moc díky!!