neděle 28. října 2018

100 LET - REPUBLIKOVÉ PONOŽKY NA VÝLETĚ V TECHNICKÉM MUZEU LIBEREC

Chtěli jsme jet na Ještěd, chtěli jsme jet na Jizerku... Počasí a předpověď byla názoru toho, že pokud chceme v dešti a v Jizerkách sněhu, klidně můžeme... A my asi ani moc nechtěli. Projeli jsme tedy ráno ty internety a objevili Technické muzeum v Liberci.



Do Prahy do muzeí se nám nechtělo, že tam bude půl Prahy a čtvrt národa. Kdyby akorát asi 5 minut před námi nepřijel do muzea autobus německých důchodců, byli bychom tam skoro sami...

Program na dopoledne akorát! V první hale děsně fotogenická stěna děsně fotogenických kol, motorky, autoveteráni, asi bambilion autíček hraček a modelů ve vitrínách za sklem. Tom mi dojatě ukazoval který všechny angličáky má doma ve Vrchlabí. Trabant, kam si můžete nastoupit. Němečtí důchodci se i u Trabantu nezapomněli zastavit a zaujatě u něho pohovořit (my jsme třeba Škodovky ignorovali...).

































Venku na dvoře bývalého výstaviště stojí zaparkovaná tramvaj s metací radlicí, lokomitiva, rolba. Pavilon G nabízí přehlídků Rolls Royceů, která přechází do expozice tramvají a autobusů.

V pavilonu B mají tkalcovské stavy prehistorického i maličko modernějšího stáří, letadlo, robota, co zhasíná žárovky a pěknou zimu :)












Slavit slávu a narozky republiky jsme nikam oficálně slavit nejeli, ale Tom si pro dnešek vzal speciální republikové fusekle od Pánů z Ponožkovic, takže bylo slávě, hrdosti a úctě učiněno zadost!! (dokonce i vlajka na školce tentokrat visí!! A dokonce už od soboty!)







Na oběd jsme se nachomýtli do Park restaurace hned vedle restaurace Zoo 1320 (kde měli plno) - stylovka, dobrá dlabka, dětské jídlo za 1Kč!








1 komentář:

Za komentář moc díky!!