neděle 21. října 2018

TENKRÁT NA NZ-Jak jsme začali spořit a tak

21.10.2010



Práci sice ještě nemáme, ale již jsme podnikli první krok k tomu, jak rozmnožit své bohatství. Byli jsme důvtipní a při zakládání bankovního účtu jsme si nechali zřídit i účet spořící. Teprve však dnes jsme se dopracovali k tomu, abychom objevili pobočku banky ANZ, vybrali jsme z bankomatu, co se dalo, a slavnostně si uložili nějaký ten menší peníz na běžný účet a nějaký ten větší peníz na účet spořící, takže teď nám tam začnou běhat ty procenta a my budeme bohatnout!!


Jak jsme podpořili rozvoj cestovního ruchu na Novém Zélandu…

Úplně jednoduše. Jelikož jsme vypadali jako echt turisti, oslovila nás slečna, jestli bychom nevyplnili dotazník, že k tomu dostaneme zdarma pití… Tak jsme šli. Asi dvacet minut jsme zaškrtávali na počítači důvody naší návštěvy města Rotorua, co se nám tu líbí a co ne, k tomu jsme si poručili čajík, ten jsme dostali, ohřáli se a zase šli!!


Dneska jsem se konečně dostala Egonkovi za volant!! Až na ty blinkry na pravé straně, které jsem při rychlém rozhodování na křižovatce zapomněla použít a místo toho zběsile pustila stěrače, to myslím, docela šlo!!(Tom teda byl asi jiného mínění, ale to je jeho boj, k obrubníku bylo ještě daleko, jsem to měla vypočítaný – řekla Terezka).

Tomův názor na obrubníky byl z pohledu spolujezdce úplně jiný, ale celkový dojem z jízdy byl na výbornou (obrubníky vem čert – máme vysoký vůz a rezavou dojezdovou rezervu)



Objevili jsme převelice vtipný druh ptáka. Jak se jmenuje odborně nemáme nejmenšího tucha, ale my mu říkáme pták nakopávač. Představte si černou slepici s tmavomodrým břichem a asi 20cm dlouhýma nohama a obříma pařátama (jako by byly ty nohy o 5 čísel větší). Pohybují se stylem „6 čapích“. Chodí zásadně ve dvou a třetí peláší za nima, co mu nohy stačí. Zadní při svém mocném kroku nakopává zadek přednímu. Když jsem při své první jízdě Egonem jednoho z nich ohrozila na životě, dokonce vzlétl i pár centimetrů nad zem. Ovšem přistání povedl způsobem zcela nečekaným. Při postupném klesání nastartoval své obří nohy, uvedl je do pochodu a jako letadlo vysune podvozek, svůj dopad doběhl sedmimílovými kroky, kolena skoro za ušima, kdyby nějaký uši měl!!




Žádné komentáře:

Okomentovat

Za komentář moc díky!!