neděle 28. října 2018

Tenkrát na NZ - Z centra iluminace

28.-29.10.2010


Ráno proběhlo v klasickém rytmu. Jen Terezka vstala spatným koncem těla. Vydali jsme se do centra Napieru vybrat peníze z CZ účtů a jejich následné přendání na NZ účet. Pochodili jsme po městě, objeli vinařství s prosíkem o práci a pak si zašli zakoupit internet od Vodafonu. Přestalo se nám chtít platit za drahý net v kavárnách.Stejně za tu dobu nikdy nic nestihnem. Tak se nám teď mnohem líp hledají kontakty na práci. Ovšem s prací to je teď bída, musíme ještě pár dní počkat, navíc začal víkend. V pondělí obejdem a obvoláme vše co jsme si do teď vypsali a vyhledali a vyzjistili. Tak se snad něco najde.




Sobota a neděle vypadají na nějaké cestování, když už se to počasí tak vybízí. Jen je divný koukat z okna auta při tomhle pařáku na svítící vánoční stromky

A že jich kolem je!! Dneska jsme se přestěhovali!! Naším novým „doma“ je napierský přístavní park!! Máme tu krásně posekanou zahradu, s pěstěnými záhony kvetoucích květin a vlastní přístavní mola pro jachty i rybářský čluny. Jo a za domem červeně blikající maják!! V dáli svítí nějaká věž měňavě a na druhé straně alej červenozeleně osvětlených stromů… inu vánoce na krku.



Ráno půjdem očíhnout přijíždějící rybáře a jejich úlovky.. teda jestli se tak brzo vykopem.



V rámci Tomova studia angličtiny jsme dnes učinili výhodný kauf. V místním antikvariátu jsme objevili v oddělení dětských knih Mikulášovy prázdniny a Slepičí příběh. A jen za 8dolarů!!!

Večeři, jíž byly zase kraví steaky, jsem zapila pivem, Tom vodou! Kráva byla dobrá, nenene – byla výtečná, celkově asi za 60Kč pro oba, takže luxus!



Dneska jsem usedla za Egonův volant a ohrozila jsem na kruháči pouze jedno domorodé vozidlo!! :) A stěrače jsem pustila taky jen jednou!!¨

To pivo bylo zázvorový (samozřejmě – kdo jste si už něco naivně myslel!! :) )


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za komentář moc díky!!