úterý 6. dubna 2021

KDE JSI, VELIKONOČNÍ ZAJÍČKU, DEJ SEM BOJOVKU A POKLAD!!

Ani jsme skoro nemrkli a hle, další Velikonoce v domácím vězení jsou tu... A taky poněkud netrpělivý Matěj se slovy:" Mami, kdy přijde ten velikonoční zajíček s nějakou tou bojovkou jako loni?!" "Tak mu napiš dopis, ať se nikde neloudá, že už na něj čekáš..."



Tak "napsal" a mně nezbylo než okamžitě jednat. Výsledné překvápko (dar) jsem překvapivě měla (ne jako koledu na pondělí), jen ten program připraven moc nebyl, nějak si v poslední době nerozumím s kalendářem.. a co si budem, stejně jsem nikdy na vzorné přípravy včas a dopředu nebyla...

Když se hoši poo vyspali, odpojili jsme tatínka od telefonu, kde intenzívně takhle při neděli pracoval, obživu naháněl, naskákali do auta a vyjeli na výlet, což byl první zajícův úkol.

Na tenhle výlet už jsme jeli minulý víkend, avšak dojeli jsme jen do Boleslavi, kde už mocně lilo, tak jsme se zas otočili a jeli domů. Druhý pokus vypadal nadějněji.

Díky výzkumné prokrastinaci na geocaching.com jsem objevila výletní cíle, řekla bych, zcela neprofláklé a o to víc zajímavé!

Kousek za Bělou pod Bezdězem, resp. za utečeneckým táborem v Jezové jsme parkli auto u cesty a vyběli na vrch Lysé hory, jenž je rozštěpen podélně bývalým lomem. Těžil se tu štěrk a v důsledku těžby tu taky vzniklo parádní skalní okno o velikosti slušné skalní brány (to aby měla maminka zase další do sbírky). Na chvilku jsme si připadali jak v nějakém to západoamerickém kaňónu.


 

 

Hnedle pod kopcem se nacházel náš cíl číslo 2 - opuštěné lesní koupaliště. Zřejmě tady bude ještě z dob, kdy byly bělské a hlavně ralské lesy v držení sovětských armádníků, kteří se tu buď tužili v plavbě či otužilosti, nebo se chodili za slunných dní promenádovat před Nasťami v koupacích úborech.... kdoví??

Každopádně místo má svoje kouzlo opuštěnosti a ty zelený řasy, chaluhy a jiný futajbly na dně bazénu vypadájí sice nechutně, ale velmi tajemně a interesantně!






 

My jsme tady nacpali Fkovi pupík svačinou, s Mkem jsme postavili malý vor, odškrtali všechny splněné úkoly od zajíce a vydali se pěkně přes celý okres zase domů. Hezký to bylo!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za komentář moc díky!!