sobota 26. listopadu 2016

NANOPLEŠOUNOVY VÝLETY V ÖTZTALU - Längenfeld, Piburger See

Původně jsme si mysleli, že to, že máme Matěje, znamená, že na podzimní ledovcové Alpy můžeme ještě tak rok zapomenout. Ale pak se vkradla myšlenka, myšlenka se přeměnila na plán, ten se sešel s pochopením a plán byl realizován.
Telechasnické soustředění na ledovci se tedy i v roce 2016 koná! My jedem, jedeme i Matěj! Proč by ne!? Holt se akorát na kopci s Tomem nepotkáme...




První den našeho pobytu vyjeli kluci prozkoumat svahy ledovce v Söldenu a my s Matějem jsme zůstali na pospas vlastnímu programu v Haus Frieda v Oberriedu. Prostudovala jsem mapu okolí a bylo jasno. Visutý most nad Längenfeldem. Nabalila jsem kočár a vyrazili jsme!




3km po cyklostezce do Längefeldu a pak asi 2km přímo do kopce vzhůru... Funěla jsem jako lokomotiva. Údolní placka je super, ale všechna lákavá tajemství se skrývají v ohromném krpálu nad údolím.





Nu což, budu fit. Alespoň byl čas se během vydýchávání kochat. A že bylo čím. Po pár metrech urputného stoupání už se nabízely výhledy daleké předaleké. Celé údolí jako na dlani.

K mostu se dá dostat dvěma cestami, ale jen jedna (ta delší) je schůdná pro kočár.
Okolo jedné skály se v délce 60m pne zvláštní řetěz s jmenovkami všech místních štamgastů (Stammgäste Öztalu), co se tady sešli na nějakém významném srazu.







Mostek jsme s Matějem přešli v nosítku, nějak jsem neměla odvahu promenádovat se po lávce s kočárem (asi s tím rodičovstvím nějak měknu).
To Tomáš se nebál a druhý den, když hlídal Matěje on, si k mostu vyšlápnul taky a směle ho i s kočárem přejel tam a zpět!




Vraťme se ale zase zpět k prvnímu dni našeho pobytu, neb výletem k mostu naše výletování ten den ještě neskončilo. V brzkých odpoledních hodinách nás vyzvedla na domečku Šárka a vzala na prochajdu kolem jezera Piburger See u vesničky Oetz. Jezero jsme oběhli skoro tryskovou rychlostí. Půlka cesty je schůdná s kočárkem, druhá už jen s nosítkem, šátkem, nebo krosnou. U jezera bylo úplně mrtvo. V létě se tam dá i koupat, mají tam krásné dřevěné molo, restauraci... Takhle se tam jen potichoučku odrážely hory a stromy v klidné hladině.



Pro zájemce o mapové podklady mapičky zde. (po kliknutí na obrázek mapky se trasa otevře v mapy.cz)

Visutý most Längenfeld


 Otevřít v www.mapy.cz


Jezero Pichiger See


 Otevřít v www.mapy.cz




Žádné komentáře:

Okomentovat

Za komentář moc díky!!