čtvrtek 27. září 2018

KOVOZOO, MUZEUM LETADEL V KUNOVICÍCH ... BURČÁK TOUR BEZ BURČÁKU

Jako tradičně jsme sbalili Vendelínka, naložili kola a vyjeli napříč celou republikou směrem jižní Morava, abychom v poklidné náladě a tempu objeli na pohoděndu kraj vinic a tu a tam se zastavili koštnout čerstvý burčák.



ZA BURČÁKEM...

Jako tradičně jsme během cyklovyjížďky nepotkali skoro žádný burčák! :) Úvod výletu někdo zahájil slovy: "Pepo, doufám, že to nebude jako minule, kdy jsme museli ujet 30km, než byl burčák..." Ne, nebylo to jako minule. První burčák jsme potkali po 50km zpátky v kempu :)

Hlavním bodem našeho výletu tedy nebyl kvašený vinný moštík, ale nejdříve hasičský zásah v hospodě, kam jsme se část skupiny domáhala jít a kam jsme nešli, protože druhá část skupiny nás odvelela do hospody vedle. Vzápětí jsme pak pozorovali hasičské vozy, kterak si to po zahoukání obecních požárních sirén mastí k právě té oné hospodě a z ní stoupá černý dým!



Druhým bodem výletu byla zastávka v cukrárně Javor, kde krom výborných vlčičkých vdolečků měli i čokoládového Ledňáčka, což zejména pražským udělalo pomalu druhé Vánoce.



PLECHY A ŠROT...

V neděli se nám počasí trochu zkazilo a ranní start poněkud protáhnul, takže my, co jsme už samozřejmě díky svým dvounohým budíčkům byli dávno vzhůru, jsme naložili auta a vydali se do Kunovic do leteckého muzea očíhnout a prolézt ty obří stroje a počkat, až se zbytek vzbudí, abychom se pak potkali na obědě. Krátce shrnuto, už jsme se s nimi nepotkali, a teď zpátky k letadlům.
Kunovické muzeum má na paloučku zaparkovanou pěknou sbírku letadel od Morav, Avií, MIGů až po TUčko, co přivezlo zlaté hochy z Nagana, a jeden neviditelný letoun. Do dopravních letadel se může po schůdkách vstoupit dovnitř, do MIGů se dá nakouknout okýnkem, na všechny letadla se dá šáhnout! Super!



učiněný letuch




tady byl, tady seděl... zlatý chlapec z Nagana!






Po obědě v burgrárně Beef and Beer v Uherském Hradišti jsme se nedočkali navzdory vysokému očekávání toho, že dítka usnou, jen co sednou do auta, takže hnedle vedle ve Starém Městě jsme zas všichni pěkně z aut vystoupili a šli omrknout jedinou kovozoo v Evropě! Matěj po chvíli prohlašoval, že už ho ty zvířátka nebaví a chtěl se jít koukat jen na auta, ale my byli nadšení! Z kovošrotu tady stojí postavená zvířata v životní velikosti rozličných tvarů a provedení! Pneumatikový labyrint Matěje zas na chvíli nadchnul a autobus, co v něm mohl točit volantem, to byla jasná pecka! Hned vedle stojí šplhací Gumoland s pyramidami z traktorových a jiných velkých pneumatik, o kus dál je tramvaj, buldozery, letadlo, sanitka, dráha pro koloběžky... Paráda!
V kongresovém sále probíhala zrovna výstava Svět kostek a děti si tam mohli stavět z kostek Lega i SEVA. Trochu jsme se báli, že bez křiku neodejdeme, ale o půl čtvrté už byl Mates natolik uondán, že skoro ani neprotestoval. Usnul ještě než jsme vyjeli z parkoviště hned poté, co si kousl hrušky.

Donutit spící dítě dokousat sousto, to je kumšt!

















1 komentář:

  1. Už i my se moc těšíme někam na nějaký ten výletík :) Jediné, co nás tedy ale trochu trápí jsou roušky ve kterých se v těchto parných a letních dnech dýchá docela dost těžce... Snad už to ale bude brzy vyřešené a budeme se moci pomalinku vracet do normálu :)

    OdpovědětVymazat

Za komentář moc díky!!