čtvrtek 30. září 2021

VEČEŘE U JEŠTĚDU

Co s načatou nedělí, kdy byl Tom dopoledne v práci, kluci šli poo spát...?

Na večeři! Na výlet! Na západ sluníčka!

Mrkla jsem do mapy, odkud by to údajně na delší dobu poslední sluníčko mělo být dobře vidět. Našla jsem zaznamenané tipy na dosud neprobádané oblasti, nabalila batůžek, teplé bundy, skočili jsme ve čtyři odpoledne do auta a vyrazili. Kdo říká, že parádní výlet nemůže začít v neděli ve čtyři odpo?

Lidl v Mnichově Hradišti zajistil proviant a pak už jsme frčeli na parkoviště Výpřež na severním svahu Ještědu. Pátá podvečerní, ideální čas vyrazit. Po žluté jsme byli za chvilinku na první zastávce - skalním útvaru Kamenná vrata. Moje sbírka skalních bran a oken a jiných podobných děr se rozmnožila zase o jeden exemplář, chlapečkové byli nadšení, že tam je pán s Defenderem na ovládání, a tak jsme mohli všichni spokojeně pokračovat dál.





 

Trochu jsme si říkali, jestli nakonec pod tím oparem něco uvidíme, ale i kdyby úplně ne, tak by to stějně nevadilo. Z vyhlídky Červený kámen (který byl skutečně červený) jsme se kochali pohledem na kopečky Lužických hor a snad i Českého středohoří, které se chumlaly do mraku, mlhy, nebo jen hustého oparu a nad tím vším se táhnul oranžový pruh světla , který se pak na chvilku změnil i v oranžový kotouč, než ho ona přízemní mlhovina pohltila a tím byla akce západ slunce ukončena. Na nižší z vyhlídek - u stolu s lavičkami - jsme vybalili večeři, namazali bagetky paštikou a žervé se sýrem, nalili si teplé thé z termosky a zajedli to Kofilou... a bylo nám blaze. Matěj byl z celé akce doslova nadšen. Večeře venku vdechla celé akci očividně punc nezvyklé exkluzivity (plácám se tajně hrdě po ramenou ještě teď :).







 

Zpět jsme se vraceli po červené a půlku cesty už za kompletní tmy, takže i dobrodrůžo bylo!

Celých 4,5km veliké parády! 

---------------------------------------------------------------------

MAPIČKA PRO ZÁJEMCE ZDE: 


 Kočár friendly? -
S chariotem jo po hlavních cestách, odbočky ke Kamenným vratům a zejména na Červený kámen NE

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za komentář moc díky!!