středa 13. května 2015

DO NĚMEC, DO ČECH, DO NĚMEC, DO ČECH...

Původní plán na druhý prodloužený květnový víkend bylo původně kitování v Polsku, ale rozumnější nám to rozmluvili, že tam ještě bude ukrutná klendra. Dali jsme si říct a v tu chvíli nějak nevěděli, kam jinam.
Místo výletu za hranice známa - tedy do neznáma, jsme v pátek ráno vyjeli na Studánku, na chalupu za rodinkou, že pobikujeme v přilehlém a i lehce vzdálenějším okolí.




V sobotu padla volba na Česko-Saské Švýcarsko. Po turistickém výšlapu na Vlčí horu, odkud je moc hezký výhled, už jsme po oficiálních cyklotrasách pokračovali zvesela do německého Německa. "Hlavně aby tam byl ten kiosek," strachoval se Tomáš. A kiosek byl! :) 




Cestou zpět nás trochu honila bouřka, bublající mocně za našimi zády, ale naštěstí jsme jí ujeli, nebo nás milostivě nechala být. V Krásné Lípě jsme přečkali pár kapek pod střechou info centra a sušší dofrčeli zpátky na Studánku.

V neděli jsme se přesunuli na start rovnou do Německa do Jonsdorfu, odkud jsme se vraceli hnedle zpátky do Čech (hned za Krkavčími kameny po 2km jsme už v Čechách našli občerstvovací zařízení, kde jsme usoudili, žese hodí zastavit. Lesními cestičkami s výhledy na Ještěd a po cyklostezkách skrz Oybin jsme zuřivě šlapali zpět a i přes to, že kilometrů nebylo mnoho, kopečků bylo dost!




 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za komentář moc díky!!