středa 8. srpna 2018

BIKOVAT - KEMPOVAT - OPAKOVAT ... KRUŠNÉ HORY

Na červencové svátky jsme si vyjeli (na druhý pokus) tentokrát už úspěšně do Krušných hor na tour de bikecentra. Jelikož jsme jeli sami, fotodokumentaci z kol nemáme skoro žádnou až na dvě Terezčiny povedené samospouště (sjet trail je věc jedna, ale vyfotit se na něm sama telefonem, to je už vyšší level!). Všechno nocování se nám zadařilo na divochy, takže nás na duchu povnesly více zážitky kempovací než ty bikovací, protože ty německý traily jako dobrý, ale za tu dřinu nahoru by to možná zasloužilo víc parádiček dolů.



První zastávka - bikepark Schöneck - nás moc nenadchla, tak jsme se každý svezl dvakrát dolů a vyfuněl dvakrát nahoru a odfrčeli jsme zase o kus dál směrem k Trailcentru Rabenberg. Na druhý pokus jsme našli lesní parkoviště bez zákazu a ubytovali se tam. Ústil tam jeden z trailů, tak jsem si ho ještě před večeří projela. Druhý den jsme se 14% stoupáním hlubokým lesem dovezli do předpokládáme bývalé východoněmecké výrobny zázračných sportovců, kde se najednou uprostřed lesa vynořili obří budovy hotelu, tělocvičen, bazénu, fotbalového hřiště, beachvolejbalových kurtů, pumptrack a traily... Odtud jsme se už navrátili do Čech a zakotvili na noc dole pod Klínovcem na parkovišti pod lanovkou. Na rozdíl od roku předešlého, kdy jsme tam byli asi tak 3, tuhle noc tady bylo skoro i narváno. Dne na to, nám opět nikdo nevyšel vstříc s tím, že bychom si jakožto rodiče střídající se u dítěte, mohli koupit jednu celodennku. V zimě to na Klínovci jde, v létě asi ne... Poježdění super, ale ta nejvíc super věc přišla až s ubytovací fází dne. Upíchli jsme se na parkovišti u horní stanice lanovky Boží dar Neklid a bylo to jednoduše geniální. Kolik radosti může udělat jedno prázdný štěrkový parkoviště s výhledem na lanovky a kopce za nimi, to nemáte ani tušení :)














Poslední den jsme nechali traily trailama a vyrazili do Němec na výlet. Auto jsme nechali v Tellerhäuseru a skrz úvodní přírodní divočinu  jsme vyjeli omrknout, jak vypadají místní Dlouhé stráně  - tedy Oberbecken. Okolo se dá bruslit, ale nahoru na hráz se krom asi tak 500m úseku nesmí. Ovšem pod nádrží je sympa kiosek, kde nám starší paní majitelka povyprávěla, jak k nám jezdí do Čech na nákupy a pro barvu na vlasy, že to tam máme levnější! Tak já nevím, Češi jezdí do Němec, Němci zase do Čech...
















Žádné komentáře:

Okomentovat

Za komentář moc díky!!