neděle 24. dubna 2022

NENÍ KRUŠNĚ V KRUŠNÝCH HORÁCH

Po návratu z Albánie, zatoužili jsme po troše české divočiny. Se vzpomínkou na naši poslední návštěvu Krušných hor před třemi lety vyrazili jsme tam. A tam jsme se nepřestali divit. Za ty tři roky proběhly Krušné hory sociálníma sítěma, kdo chtěl být  v posledních letech in, byl v Kruškách a ve Slovinsku... Takže tatam byly ty opuštěné prázdné surové hory a všude lidu skoro jak v Krkonoších...



Budiž jim to přáno, akorát že krom boomu Krušných hor a Slovinska ještě taky za ty tři roky přišel boom caravaningu, tudíž volné místo pro zaparkování a klidné nenápadné noci přečkání, abys pohledal. Nakonec jsme skončili tam, co tenkrát,(zájemce může přečíst zde) akorát místo toho, abychom na tom místě byli sami, bylo nás tam 13 aut a ještě pár lidí spících pod širákem... Inu pokrok nezastavíš, ale my už asi budeme příště parkovat někde jinde. Ale Krušky jsou i tak pořád Krušky a je tam krásně!


Malý fotoreport...

SAUERSACK - BÝVALÝ DŮL ROLAVA

Procházka na pár kroků od auta a ruiny starého dolu, co si zahrály třeba v Raplovi.









NA KOLE PO JEŽÍŠKOVĚ CESTĚ

Vystartovali jsme z parkoviště areálu Neklid a spustili se kolem nové moderní dřevěné rozhledny po singltrailu dolů do Božáku. I Filip v kočáru trailoval. Plnili jsme úkoly na jednotlivých zastávkách, Matěj šlapal usilovně a statečně, hoši ozkoušeli všechna hřiště cestou! Závěrem jsme se nachomýtli k festivalu božidarského pivovaru, kde zrovna hrála patrně místní mladistvá hudební skupina, nutno říct že dobře, posilnili jsme se pívem a limčou a vyfuněli poslední kopec k autu.

Mapička tu, odkaz pod obrázkem.













PERNINSKÉ RAŠELINIŠTĚ

Temné nebe nad hlavou nahrávalo ponuré rašelinové atmosféře :)






NA KOLE KE KÖNIGSMÜHLE

Cestou necestou, přes kořeny ba i brod, dohrkali jsme do bývalé osady Königsmühle.

Mapička tu, odkaz pod obrázkem.













NA BLATENSKÝ VRCH A PŘES LEDOVÉ A VLČÍ JÁMY ZASE ZPĚT

Malý cca 3km výlet, který jsme vyběhli jako nic, protože Matěj byl hluboce zaměstnán plánováním fiktivního rally závodu, kdy se ještě navíc musel donekonečna rozčilovat nad neskutečnou trapností svých rodičů a jejich zcela nevhodných připomínek. Ani nezamrmlal a byli jsme nahoře u rozhledny v tempu značně svižném. Cestou nahoru jsme potkali roztomilý rybníček brčálníček, cestou dolů omrkli a na vlastní kůži ozkoušeli chlad ledové jámy a závěrem poseděli na obří lavičce.

Mapička tu, odkaz pod obrázkem.









NA KOLE K PŘÍRODNÍ REZERVACI RYŽOVNA A ČERVENÉ JÁMĚ

Krušnohorské varhany - to je PR Ryžovna, pivo chlazené přímo v dole - to si jeden může dát v kiosku u dolu Mauritius a koláč z pohádkové chaloupky mají zase u Červené jámy!

Mapička tu, odkaz pod obrázkem.

 










Hezké to bylo, přijedeme zas! Naštěstí jsme si nakonec našli flek na spaní, co zatím ještě ostatním zůstal utajen, tak třeba tam příště ještě nebude až tak moc plno! A hlavně, rodinná fotka ve Vendelínkovi pořízená právě tady v Kruškách byla třeba aktualizovat!!





Žádné komentáře:

Okomentovat

Za komentář moc díky!!