pondělí 24. června 2019

SCHWARZWALD...KRAJEM ŠUNKY..část druhá ...

Jestli si myslíte, že ve Schwarzwaldu budou všude samý prasečí farmy a všude bude stoupat dým a kouř z udíren, máte dost podobnou představu jako Tom! 
Nechtějte vidět jeho zklamání, když po praseti ani stopa a udírně jakbysmet! Ty obavy, že snad o žádnou šunku ani nezakopneme, byly den ode dne větší a hrozivější!



Při přesunu z oblasti okolo Feldbergu (o tom se dočtete tady) jsme ale blížící se neštěstí zažehnali a šunku zakoupili! Svět byl zase v pořádku! Přesunuli jsme se jen o kousek dál a zakempili v lese nedaleko pivovaru Rothaus. Ranní idylku nám trochu překazili místní lesníci, tak jsme zastlali postel, naložili rozmáčené trekovky a vyjeli posnídat o kus dál před infocentrum v Hüsli.


RAPPENFELSSTEIG - SKÁLY, PRALES, MECH A LIŠEJNÍK

Aby taky rodičové měli nějaký zážitek, vybrali jsme si i výlet krapítek delší kilometráže. Okruh k Rappenfelsen sliboval túristiku zapomenutou krajinou, skaliska, výhledy a taky asi pět kešek, na které jsme nalákali mladého pána, aby ještě trochu šel a ještě trochu šel a ne se hned nakvartýroval do krosny, co nesl Tom na zádech. Dostal slib, že po 3km půjde do krosny, tak jich zvládl asi 5 :) (ano, jsme fér) A na výletě bylo všechno, co být mělo. Skály, kolem stromy obrostlé lišejníkem i mechem, skoro ani noha, kopce dolů, i mocné (a trochu nekonečné) stoupání nahoru (to nás ke konci málem zabilo... když si někdo zvykne na ty 3km špacírky, pak tak trochu překvapeně do krpálu po 12km funí). Pozitivní je, že za ten celý den nám Tomovy promáčený botky, co se sušily ve vsi Staufen na návsi, nikdo nevzal a krásně uschnuly!
















Po neúspěšném pokusu hodit něco u jezera Schluchsee na gril a povegetit si podvečerně tam (začalo pršet), jsme zkusili štěstí o kus jinde... Tam byl zákaz vjezdu. Ještě o kus dál zákaz parkování. U jezera Schlüchtsee, když jsme koenčně našli tu jedinou pro auta přístupnou cestu, zase fičel takovej vítr a byla najednou taková zima, že nám i háčkované Theodoří čelenky a všechny bundy, co jsme měli, byly málo, jsme to vzdali, sedli do auta a odjeli zpátky na náš plácek v lesíku.




SCHLÜHUWANA PARK A JEZERO SCHLUCHTSEE

Aby si náhodou někdo nemyslel, že v Hüsli snad kempujeme, když se to tam nesmí, jeli jsme dalšího rána posnídat zas o kus jinam a poetické to bylo zas!




Z Hüsli vede dětská stezka Schlühüwana park až ke krásně modrému jezeru Schluchsee, na kterém se na jedné půlce cachtají kachny a jiné vodní ptactvo, na polovině druhé se mohou cachtat plavci a jiní vodomilci. Lesní polovárna i se stylovou převlékárnou jak ze žurnálu. Kiosek, dětské hřiště. Supr. Na stezce je kupa dřevěných soch více či méně určených pro děti (nevím, nevím, co ty sexy čertice kyprých tvarů a oblečení o 6 čísel menší... :), jsou tu klasické prvky lesních stezek - dendrofon, bosochodník, lesní skoky do písku, aneb změř si, jaké lesní zvíře podle skoku jsi..., kupa naučných cedulí a tak. Celkem i se zacházkou do lesa to je asi 3km. Pro terénní kočár nebo odrážedlo celkem vhodné.







 







My jsme to oběhli, nastartovali Vendelína a jali se cestovat zas o kus Německa dál. Plány byly vzletné! Omrknout Bodamské jezero, navštívit Lindau a dojet až do Berchtesgadenu.... Ale znáte to, člověk míní... 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za komentář moc díky!!